page-header

Česta pitanja

Odgovore na često postavljana pitanja možete naći ovdje

 • Šta je Kif.ba?

  Kif.ba je web platforma optimizirana za prikaz na računarima, tabletima i pametnim telefonima, dostupna kad god zatrebate. Kreirajte neograničen broj faktura, ponuda, proizvoda, klijenata.

 • Tko može koristiti Kif.ba?

  Web platformu Kif.ba mogu koristiti sve kompanije u Bosni i Hercegovini.

 • Zašto odabrati Kif.ba?

  – Besplatno je i uvijek će biti
  – Nema ugovorne obveze, naplate godišnje licence, instalacije, troškova servera, nadogradnje, sigurnosne kopije i ostalih skrivenih troškova kao kod drugih web platformi.
  – Bez instalacije i kupovine opreme, kif.ba radi direktno iz web browsera (uskoro Android i iOS aplikacije)
  – Mobilnost – Kreirajte fakture i ponude gdje god da se nalazite.

 • Da li postoji backup podataka?

  Svakodnevno se radi sigurnosna kopija / backup baze podataka koja je pohranjena na sigurnom serveru.

 • Da li je Kif.ba u skladu sa zakonom?

  Kif.ba je u potpunosti usklađena sa fiskalnim zakonom Bosne i Hercegovine te sadrži sve elemente propisane pravilnikom o primjeni zakona o porezu na dodatnu vrijednost tj. član 110 sadržaj poreske fakture

  Web platforma Kif.ba, iako prilagođena zakonima Bosne i Hercegovine, nije zamjena za računovodstvo, ali nudi preglednost i uštedu vremena te automatizaciju procesa.

 • Da li postoji uputstvo za rad?

  Registrovanim korisnicima je dostupno detaljno tekstualno, grafičko i video uputstvo za korištenje svih djelova web platforme Kif.ba

 • Kako pristupiti platformi?

  Pristup platformi je dostupan samo korisnicima koji su se registrovali. Za prijavu se koristi tajni link koji je poznat samo klijentu (tajni link za prijavu je kreiran za svakog klijenta posebno tako da ne postoje dva ista linka za prijavu) te kombinacija username/password koji su dostupni isključivo odgovornom licu u kompaniji.

 • Koji web browser izabrati za rad?

  Preporučujemo korištenje Google Chrome browsera iako platforma bez problema radi i na Firefox, Opera ili Microsoft Edge. Ne preporučujemo rad u starijim Internet Explorer browserima.

Back to top of page